BÜRÜLÜ MANTI


Malzemeler

Hamuru için:

1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Ilık su


İç malzemeleri:
Peynir içi 500 gram peynir ve maydanoz

Kıymalı içi 500 gram kıyma 1 adet orta boy soğan

Üzeri için;
Yağda pul biber kızartıp üzerine dökün.


Yapılışı:
Malzemelerini karıştırın 15 dakika boyunca yoğurun.
Yarım cm kalınlığında hamuru açın.
Küçük kase ile kesin.
Bezeleri iki iki alın unlayın ve elinizle inceltin.
İçine hazırladığınız içten koyun.
Kenarlarından tutup katlayın, ortasını büzün.

Kaynar suda kısa süre pişirin.
Tepsiye dizin.

Üzerine pulbiberle yağı kızdırıp dökün.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder