PANDİSPANYA



Malzemeler:
4 adet büyük yumurta
2 yemek kaşığı sıcak su
3 su bardağı pudra şekeri
2-3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya yada vanilya özütü

Yapılışı:
Önce bir kabın içerisine yumurtaların sadece sarılarını alın.
Yumurta sarılarının üzerine 2 su bardağı pudra şekerini koyup iyice çırpın.
Sıvı yağı,suyu ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
Ununu ve vanilyasını ekleyin.
Başka bir kapta yumurtaların beyazlarını,kabartma tozunu ve kalan 1 bardak pudra şekerini iyice çırpın.
Bu iki karışımı birleştirin.
Kelepçeli kalıbınızın iç yüzeyini yağlayın,tabanına yağlı kağıt serin.
Karışımı kaba dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 140 derecede 25 dakika,sonra 180 derecede 20 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder