![]() |
2 demet pazı yaprağı
2 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı kuşüzümü
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
Dolmalık fıstık
Karabiber,yenibahar,tuz
Dolma içinin yapılışı:
Bir tencereye sıvı yağı koyun.
Daha sonra sırasıyla dolmalık fıstığı,soğanı ve pirinci ekleyin.
Bu karışıma 1 bardak sıcak su ekleyin.
Bir taşım kaynatın.
Ağır ateşe alın.
Üzerine baharatlarını ekleyin.
Suyunu çekene kadar bekleyin.
Yaprağın Hazırlanışı:
Bir tencereye 1 litre sıcak su ve tuz ekleyip kaynatın.
Pazıların saplarından tutarak önce sıcak suya sonra soğuk suya batırın.
Süzün ve avuç içi kadar parçalara ayırın.
Dolmanın Sarılışı:
Her pazı yaprağını damarlı kısımları dolmanın içine gelecek şekilde ayarlayın.
Tatlı kaşığı ile iç harcından alarak yaprağın ortasına koyun.
Önce sağ ve sol kısımları sonra diğer kısımları rulo şeklinde sararak dolmalara şeklini verin.
Sarma işlemi bitince dolmaların üzeri kapanacak şekilde su ve 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu koyun.
Ağzını kapatın.
20 dakika sonra hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder