Malzemeler:
1 paket sade tost ekmeği
Yarım kilogram tavuk göğüs eti
1 adet garnitür konservesi (bezelye,patates ,havuç)
2 tane salatalık
2-3 yaprak kırmızı lahana
Yarım kilo yoğurt
1 su bardağı mayonez
2-3 diş sarımsak
Dereotu
Tuz
Yapılışı:
Tavuğu haşlayıp didin.
Yoğurdun yarısını üzeri için ayırın.
Kalan yoğurdun içine sarımsağı ezip koyun,mayonezle karıştırın.
Bu karışımı 3'e bölün.
Birincisini tavukla,ikincisini garnitürle (suyu süzülmüş),üçüncüsünü rendelenmiş salatalık ve lahanayla karıştırın.
Ekmekleri yan yana getirip dikdörtgen yada 4 dilimi kare şeklinde tepsiye dizebilirsiniz .
İlk kata tavuklu karışımı yayın,tekrar tost ekmeği dizin.
İkinci kata garnitürlü karışımı yayın,üzerine ekmeği dizin.
Üçüncü kata salatalıklı karışımı yayın,ekmeği dizin.
Ayırdığınız yoğurdu pastanın her yerine sürün,dereotuyla ve istediğiniz malzemeyle süsleyin.
2-3 saat buzdolabında(aşağıda) bekledikten sonra pastamız hazır.
Afiyet olsun...
Not: Evdeki malzemeye göre pastamız 3 yada 4 katlı olabilir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder