EKLER PASTA
Malzemeler:
İç Kreması:
500 gram süt
1,5 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kakaolu toz krem şanti
Ekler Hamuru:
1 su bardağı un
1 su bardağı su
75 gram yumuşak margarin ya da tuzsuz tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
Bir çimdik tuz
Üzeri için:
1 paket çikolatalı sos ve pişirmek için 1 su bardağı süt
1 paket sade krem şanti ve 1 çay bardağı soğuk süt
Süslemek için toz yeşil fıstık,hindistan cevizi
Yapılışı:
Hamurunun Yapılışı:
Önce hamurumuzu hazırlayalım.
Küçük bir tencereye suyu,margarini ve toz şekeri koyup kaynatın.
Margarin eriyince unu tek seferde döküp tahta bir kaşık kullanarak 5 dk kısık ateşte pişirin.
Ocağı kapatın.
Ara ara karıştırarak soğumasını sağlayın.
Burada dikkat edilecek nokta hamuru fazla soğutmamaktır.
Hamura parmağınızı batırıp dayanabileceğiniz ısıya gelmişse yumurtaları teker teker kırın.
Yumurtaları kırarken tahta kaşıkla homojen bir şekilde karıştırmaya özen gösterin.
Kremşanti sıkma torbasına hamurunuzu alın.Biz yassı uç kullandık.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ekler hamurunuzu yaklaşık 5 cm boyutunda göz kararı sıkın.
Bu işlemi sıkma torbasındaki hamur bitene dek tekrarlayın.
Yaklaşık 2 tepsi çıkıyor.
170 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Hamur pişerken fırın kapağını açmayın.Aksi takdirde hamurunuz söner.
Kremasının Yapılışı:
Bir tencereye sütü,şekeri,unu,kakaoyu ve vanilyayı koyup sürekli karıştırarak pişirin.
Ocaktan alıp biraz ılıyınca kakaolu krem şantiyi kremanıza katıp mikserle 4 dakika kadar çırpın.
Bir kenarda ılımaya bırakın.
Fırından çıkardığınız eklerleriniz ılıyınca iki kat arasına kremasını koyun.
Çikolatalı sosu ve krem şantiyi hazırlayıp istediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder