SOSLU KEK
Malzemeler:
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 kase (yaklaşık 4 yemek kaşığı) kırık fındık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5-2 su bardağı un
Çikolatalı sosu için:
2 su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 silme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Önce kekimizi hazırlayalım.
Yumurtalarınız oda sıcaklığında olsun.
Bir kapta yumurtaları ve toz şekeri çırpın.
Yumurtalar köpük köpük oluncaya dek devam edin.
Sonra sırasıyla süt ve sıvı yağı ilave edin.
Kakao,hindistan cevizi ve fındıkları ekleyip iyice karıştırın.
Un,vanilya ve kabartma tozunu en son ekleyin.
Bu malzemeleri koyduğumuzda fazla karıştırmayalım ki kekimiz sönmesin.
Kek kalıbınıza önce sıvı yağ sonra un serpiştirin.
Böylelikle kekimiz pişince kolayca çıkacaktır.
Fırınızı önceden 200 dereceye ayarlayın.
25-30 dakika pişirin.
Eğer fırınınız fanlıysa bu tarz fırınlarda kek güzel kabarmıyor.O yüzden fan ayarını kapatın.
Kekinizin pişip pişmediğini bir kürdanla kontrol edebilirsiniz.
Kürdanı keke batırıp çıkardığınızda kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Çikolatalı sosu hazırlayalım.
Bütün malzemeleri bir sos tenceresinde çırpma telinizle karıştırın.
Sonra ocağın altını yakın.
Sürekli karıştırın.
Göz göz olunca kapatın.
İstediğiniz gibi servis yapın.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder