Malzemeler
8 Tane patlıcan
Yarım kilo ince çekilmiş kıyma
2 orta soğan
2 domates
3 yeşil biber
Yarım limon
Sıvı yağ
Maydanoz
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
Yapılışı:
Patlıcanları ikiye bölün sıvıyağ da hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Tencerede önce kıymayı soğanı kavuruyoruz.
Biberleri ve domatesi de küp doğrayıp tencereye alıp orta ateşte kavrun.
Ocağı kapattıktan sonra maydanoz ekleyebilirsiniz.
Fırından çıkardığımız patlıcanların ortadan hafif yayın.
Patlıcanların içine hazırladığınız içi koyun.
Tekrar fırınlayarak yaklaşık 20 dakika daha pişirin.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder