KEŞKEK ( ÇORUM YÖRESİ )



Malzemeler:
2 su bardağı yarma
1 su bardağı nohut
Yarım kilo kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
2 kaşık salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Su

Yapılışı:
Yarmayı ve nohutu 1 gün önceden ıslatın.
Düdüklü tencereye yağı koyun,doğranmış soğanı atıp kavurun.
Eti koyup bir kaç dk daha kavurun.
Salçasını ekleyin,suyunu koyun.(1lt)
Suyunu süzdüğünüz yarma ve nohutu koyun.
Baharatlarını atıp karıştırın.
Düdüklüyü kapatıp 1 saat kadar pişirin.
İsterseniz tereyağında kırmızı toz biber kızdırıp üzerine gezdirerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder