SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI



Malzemeler:
200 gram mantar
2 yemek kaşığı silme un
1 çay bardağı tel şehriye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 litre süt
1 litre su
Tuz
Maydanoz ya da nane
(Dereotu da kullanılabilir)

Yapılışı:
Önce mantarları ince dilimleyip ayrı bir kapta sıvı yağ ile 5 dakika kavurun,altını kapatın.
Diğer tencereye sıvı yağı,unu koyup 5 dakika kavurun.
Soğuk sütü ve suyu eklerken çırpma teliyle karıştırın.
Kaynayıncaya kadar ara sıra karıştırın,un topak olmasın.
Kaynayınca mantarları,şehriyeyi, tuzu ekleyin.
10 dakika sonra ocağı kapatın.
Üzerine bol miktarda doğranmış maydanoz gezdirin.
Nefis çorbanız hazır.
Afiyet olsun...

Not:Çorbanız çok koyu kıvamlı olursa süt ilave edip 2-3 dakika kaynatıp indirirsiniz.
Duru olursa şehriye ekleyip 2-3 dakika kaynatıp indirirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder