TAVUK SOTE
Malzemeler:
1 kilogram tavuk taleks eti (but)
2 adet kuru soğan
4-5 adet sivri biber
3 adet domates
200 gram mantar
Sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Tavukları istenilen şekilde doğrayıp ocağa koyun.
Ağzını kapatıp 20 dakika pişirin.
Tavuk çok sulandığı için ayrı bir kaba sıvı yağ koyup doğranmış soğan ve biberleri koyup kavurun.
Mantar ve domatesleri ilave edin.
5 dk bu şekilde piştikten sonra karışımı diğer kapta pişen tavuk etlerinin üzerine dökün.
Baharatlarını koyup karıştırın.
10 dk sonra leziz soteniz hazırdır.
Sade pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Not:Mantar kullanmayabilirsiniz.
Not:Ağzı kapalı pişirirseniz tavuğun ve sebzelerin lezzetli suyu içinde kalır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder