ISPANAKLI TAVUK ŞİNİTZEL
Malzemeler:
1 kilo tavuk şinitzel (dilimlenmiş göğüs eti)
2 yumurta
Galeta unu
1 bağ ıspanak
1 adet kuru soğan
Pul biber
Karabiber
Sıvı yağ
Tuz
İsteğe göre kaşar peyniri,cheddar peyniri
Yapılışı:
Etleri ince dilimler halinde kesin.(Kasabınızdan dilimlenmiş alabilirsiniz)
Yumurtaları bir kaba kırıp karabiber,pul biber,tuz koyup çırpın.
Etleri yumurtaya daha sonra galetaya bulayın.
Kızgın yağda kızartın.
Ayrı bir kaba yarım çay bardağı sıvı yağ koyup doğranmış kuru soğanı 10 dakika orta ateşte kavurun.
Yıkanmış doğranmış ıspanakları ilave edin.
Baharatlarını, tuzunu koyup 10 dakika daha pişirin.
Ispanağınız hazır.
Servis tabağına ıspanağı,tavuğu koyun.
İsteğe göre kaşar ve cheddar peyniri ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder