ARAP TATLISI



Malzemeler:
3 yumurta
50 gram eritilmiş margarin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı kuru üzüm (ıslatılmış)
2 adet rendelenmiş elma 
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:
1 su bardağı ceviz içi (yarısı hamuruna yarısı üzerine) 

Şerbeti:
2.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Yapılışı:
İlk olarak şerbetini hazırlayın.Ilımaya bırakın.
Bir kapta bütün malzemeleri karıştırın.

Yağlanmış fırın tepsisine dökün.
180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin.
Fırından çıkan tatlınızın soğumasını bekleyin.
Soğuyunca ılıyan şerbetini dökün.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder