BEŞAMEL SOSLU FIRINDA PATATES



Malzemeler:
1.5 kg patates
1 litre süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
250 gram kaşar peyniri
Tuz

Beşamel sosu: 

Tencereye yağı,unu koyup 5 dk kavurun.
Sütünü eklerken bir yandan çırpma teliyle karıştırın.
Karabiberi koyun,kaynayınca da tuzu koyun.
2-3 dk sonra ocağı kapatın.

Yapılışı:

Patatesleri soyup,yıkayıp, yuvarlak doğrayın.
Fırın tepsisine koyun,üzerine tuz serpin.
Beşamel sosu sıcakken patatesin üzerine yayın.
Rendelenmiş kaşarı  her yerine serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder