ÜZERİ FINDIKLI KURABİYE




Malzemeler:
100 gram yumuşak margarin ya da tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta (sarısı içine akı dışına)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kırılmış fındık içi
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Bir hamur yoğurma kabına önce yumurtanızın sarısını alın.Akını da ayrı bir tabağa ayırın.
Un hariç bütün malzemeleri kabınıza alıp homojen bir karışım elde edene kadar yoğurun.
Ununu ekleyin.
Ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
Fındık içlerini düz bir tabağa koyun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizle biraz yassı olacak şekilde bastırın.
Kurabiyelerinizi önce yumurta akına sonra fındık içine bulayın.
Biz sadece bir yüzünü buladık. Dileyen kurabiyenin her tarafını bulayabilir.
Fırın tepsinize aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun...

NOT : Fındıklarınızı bir tavada önceden kavurup kırarsanız daha lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder