EKŞİLİ ETLİ BAMYA
Malzemeler:
1 kilo bamya
200 gram kuşbaşı et
1 tane kuru soğan
1 tane domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tane limon
Pul biber
Tuz
Su
Yapılışı:
Tencereye ya da güvece eti koyup pişirin.
Bamyayı ayıklayıp,doğrayın. Yıkayın ve süzün.
Yağı,doğranmış soğanı koyup etle kavurun.
Salçayı da koyup 1-2 dakika daha kavurun.
1-1,5 litre su ve baharatları koyun.
Kaynayınca bamyayı ve doğranmış domatesi ekleyin.
Limon suyunu da katıp bamyalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder