HUMUS



Malzemeler:
2 su bardağı nohut
1 su bardağı tahin
Yarım limon suyu
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz içi
2 çay kaşığı kimyon
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Pul biber
Maydanoz
Tuz

Yapılışı:
Nohutları bir gün önceden ıslatın,ertesi gün düdüklü tencerede haşlayın.
Suyunu süzün,soğuyan nohutları robotta ayıklanmış sarımsaklarla çekin.
Tahini,limon suyunu,cevizi,kimyonu,tuzu nohutla karıştırın.
Sos kabında yağ ile toz biberi kızdırın.
Servis tabağına aldığınız humusun üzerine gezdirin.
Kıyılmış maydanoz ve biraz da pul biberle süsleyin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder