İÇ PİLAV



Malzemeler:
1,5 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı dolma fıstık
1 çay bardağı kuş üzümü
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
3-4 su bardağı kaynar su

Yapılışı:
Tencereye yağı koyun,ince kıyılmış soğanı koyup kavurun.
Soğanlar tam pembeleşmeden fıstığı ekleyin.
1-2 dakika kavrulduktan sonra yıkanmış pirinci ekleyin,karabiberini tuzunu da koyup kavurun.
Yıkanmış üzümü ve kaynar suyu koyup ağzını kapatıp demlenmeye bırakın.
Kısık ateşte 15 dakika kadar pişince ocağı kapatın.
İç pilavımız hazır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder