İNCİRLİ KAHVELİ TATLI



Malzemeler:

Keki İçin:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı ılık süt
6 adet incir (İncirler kuruyken sıcak suda yarım saat kadar bekletip küçük küçük kesin)
1 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

Şerbeti İçin:
1.5 su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nescafe

Muhallebisi için:
1 kilo süt
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
50 gram tereyağı
1 poşet krem şanti

Yapılışı:
Önce kekimizi hazırlayalım.
Yumurta,şeker ve sütü şekerler eriyinceye kadar mikserle çırpın.
Sonra kalan malzemeleri ekleyin.
Yağlanmış büyük bir borcama hamurunuzu dökün.
Hamur biraz katı olduğundan borcama dökünce bir spatula yardımıyla güzelce yayın.
180 derecede 20 dakika pişirin.
Ayrı bir kapta şerbetini hazırlayın.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince şerbetini dökün.
Muhallebisini hazırlayın.
Ocağın altını açmadan sütün içinde toz şeker,nişasta ve ununu karıştırın.
Topaklanmamasına dikkat edin.Bunun için un ve nişastayı azar azar ilave edip karıştırın.
Ocağı yakıp muhallebisini hazırlayın.
Ocaktan alıp tereyağını içine katın.
En son olarak da 1 poşet krem şantiyi muhallebiye katıp mikserle çırpın.
Muhallebinizi hazır edince şerbet döktüğünüz kekinizin üzerine muhallebiyi yayın.
Dışarıda 1 saat kadar,buzdolabında da yaklaşık 2 saat kadar bekletip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder