ISPANAKLI BÖREK
Malzemeler:
1 kilo yufka (6 adet)
İç harcı için:
1 bağ ıspanak
1 adet kuru soğan
1 orta boy rendelenmiş çiğ patates
Tuz
Pul biber
Karabiber
Sütlü harcı için:
3 su bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
Üzeri için:
1 kase yoğurt
Yapılışı:
Önce iç harcınızı hazırlayın.
Ispanakları güzelce yıkayıp doğrayın.
Bir kaba alın.
Sonra soğanı doğrayın.
Patatesini ve baharatlarını ekleyin.
Böreği yapacağınız tepsiyi yağlayın.
İçine sürmek için sütlü harcını hazırlayın.
Yufkaları elinizle bölerek tepsiye yerleştirin.
Böldüğünüz yufkaların arasına sütlü harcı yemek kaşığıyla eşit olacak şekilde sürün.
3 adet yufkayı bu şekilde hazırladıktan sonra ıspanaklı harcın tamamını yufkaların üzerine koyun,yayın.
Kalan 3 yufkayı da bölerek ve sütlü harcını sürerek hazırlayın.
En son üstüne yoğurt sürüp bir kaşık yardımıyla yayın.
İsterseniz çörekotu serpiştirebilirsiniz.
Üzeri kızarana kadar fırında pişirin.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder