NEFİS KETE


Malzemeler:
250 gram yumuşak tereyağ

1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
Aldığı kadar un
2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Önce keteyi yapacağınız tepsiyi tereyağıyla yağlayın.

Un hariç bütün malzemeleri karıştırın.
Azar azar ununu ilave edin.
Kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamuru tepsiye elinizle yayın.
Üzerine kızarması için 1-2 kaşık sulu yerinden yoğurt alıp sürün.
Çatalla iz yapın.
200 derecelik fırında pişirin.
Kızarana kadar kontrol edin.
Sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder