ZEYTİNLİ EKMEK
Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı sıvı yağ (zeytin yağı kullanırsanız daha yumuşak bir ekmek elde edersiniz)
Yarım su bardağı şeker
Yarım paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 kase dilimlenmiş zeytin
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Önce bir kapta mayamızı süt,sıvı yağ,şeker ve tuz ile eritin.
Homojen bir karışım elde edin.
Azar azar ununu koyun.
En son zeytinleri ilave edin.
Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olsun.
Hamurun üzerini temiz bir bezle kapatıp mayasının gelmesini bekleyin.
Tezgahınızın üzerine biraz un serpip hamurunuzu 2'ye ya da 3'e bölün ve hamurun her yerine az da olsa un değmesine özen gösterin.
İsterseniz hiç bölmeden yuvarlak bir şekil verin.
Yumurtanın sarısını üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
NOT : Fırını çok fazla kızdırmayın.5 dakika önceden açsanız yeterli olacaktır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder