AÇMA



Malzemeler:
1 paket yaş maya (42 gram)
1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1-1,5 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Ayrı bir kapta ayrıca 3-4 yemek kaşığı tereyağı eritiyoruz.

Yapılışı:
Poğaçanızı yapmadan en az yarım saat önce mayanızı dışarda bekletin ki iyice yumuşasın.
Bir hamur yoğurma kabına mayanzı alın.
Üzerine toz şekeri ve tuzu dökün.
Sonra suyunu,sütünü,yumurtayı ve sıvı yağını ekleyin.
Azar azar ununu ekleyin.
Bu tarif biraz fazla un alıyor.
Ununu ayarladıktan sonra cevizden biraz büyük bezeler hazırlayın.
Bizimki yaklaşık 60 beze oldu.
Tezgahınıza bezeyi koyup avuç içinizle açın.
Erittiğiniz tere yağını parmak uçlarınızla açtığınız bölgeye 2-3 kez alıp sürün.
Tereyağı sürdüğünüz kısım içeride kalacak şekilde rulo gibi yapın.
Rulo işlemi bitince bir kere de kendi etrafında dolayıp uçlarını birleştirin.
Tepsinize dizin.
Üzerlerine yumurtasını sürün.
İsterseniz çörek otu veya susam serpiştirebilirsiniz.
180 derecede kızarıncaya kadar fırında bekletin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder