LAZ BÖREĞİ (ŞERBETSİZ)
Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
3-4 su bardağı un
Kreması:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Önce kremasını hazırlayın.
Bir tencereye sütü,unu ve şekeri koyun.
Altını açmadan çırpma telinizle iyice karıştırın.
Altını açın.
Puding kıvamı alana kadar pişirin.
Altını kapatıp tereyağını ekleyin.
Kremanın içinde iyice erimesini sağlayın.
Hamuruna geçin.
Bütün malzemeleri bir kapta güzelce yoğurun.
Yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Bunu yapmak için de ununu en son azar azar ekleyin.
Yoğurduğunuz hamuru 8 bezeye bölün.
Yufka konusunda tecrübeli olanlar daha çok bezeye bölebilir.
4 tane bezeyi açabildiğiniz kadar ince açmaya çalışın.
Açacağınız yufkalar tepsiden büyük olmalı.
Yağlanmış tepsiye ilk 4 yufkanızı üst üste koyun.
Kremasını bu ilk 4 yufkanın üzerine dökün.
Kalan 4 yufkanın 2 tanesi tepsi büyüklüğünde diğer ikisi tepsiden büyük olacak şekilde açın.
Kremanın üstüne tepsi büyüklüğünde açtığınız 2 yufkayı koyun.
Altta kalan yufkaları bu iki yufkanın üzerine doğru getirin.
Burada amaç kremanın dışarı çıkmasını engellemektir.
Son kalan tepsiden büyük 2 yufkayı da koyup en altta kalan yufkanın altına sıkıştırın.
160 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder