NEFİS EZME TURŞU
Malzemeler:
2 kilo domates
1 kilo sivri biber (acı sevenler yarım kilosunu acı biber olarak seçebilir)
Yarım kilo sarımsak
1 bağ maydanoz
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
Yapılışı:
Domatesleri küçük kareler şeklinde doğrayın.
Geniş bir kaba alın.
Sivri biberleri de aynı şekilde doğrayın.
Sarımsakları ikiye yada üçe bölün.
Maydanozu ince kıyın.
Kalan malzemeleri de ekleyin.
Kabınızın içinde güzelce karıştırın.
Karıştırdığınız ezme turşuyu cam kavanoza koyun.
2-3 güne kadar yemeye hazır hale gelecektir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder