SÜRPRİZ KREMALI KEK



Malzemeler:

Keki İçin:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta (oda sıcaklığında)
3 dolu yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Ara Kreması İçin:
2 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
1 adet muz
1 çay bardağı antep fıstığı

Yapılışı:
Önce kekinizi hazırlayın.

Bir kapta yumurtaları ve şekeri köpürene kadar mikserinizle çırpın.
Sıvı yağını,sütünü ve kakaosunu ilave edin.
En son kabartma tozunu,vanilyasını ve ununu ekleyin.
Son malzemeleri koyduğunuzda tahta kaşık kullanın.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.
Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
Soğumaya bırakın.
Başka bir kapta ara kremasını hazırlayın.
Krem şantiyi tarifine göre hazırlayın.
İçine muzu minik keserek ekleyin.
Antep fıstıklarını da toz haline gelmeyecek şekilde kırıp ilave edin.
Soğuyan kekinizi ortasından ya da daha yukarıdan kapak şeklinde kesin.
Altta kalan kısmın içini bir kaşıkla oyun.
Ara kremasını bu boşluğa koyun.
Kesilen kapak şeklindeki keki tekrar üstüne kapatın.
Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.
Biz servis yaparken üzerine çikolata sos ve hindistan cevizi kullandık.
Sizde istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder