KISIRLI KUMPİR
Siz hiç kısırlı kumpir yediniz mi?Çok bereketli bir tarif... Hele de açken,çayın yanında,arkadaş sohbetiyle nasıl güzel gidiyor anlatamam ♥
Malzemeler
Kumpir için:
1 kilo haşlamalık patates
2 su bardağı kaşar rendesi
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Kısır için:
2 su bardağı ince bulgur
2 dal yeşil soğan
1 küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Kuru nane
Diğer malzemeler:
1 büyük kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
Ketçap
Mayonez
Dilimlenmiş zeytin
Mısır
Kornişon turşu
Yapılışı:
Önce patateslerinizi haşlayın.
Piştikten sonra kabuklarını soyup geniş bir kapta ezin.
Ezerken içine tereyağını,kaşar peynirini,tuzunu ve biberini atın,iyice özeyin.
Başka bir kapta kısırı hazırlayın.Kısırı istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.
İnce bulguru üzerini 2 parmak geçecek şekilde sıcak su ile ıslatıp bulgurun suyu çekmesini bekleyin.
Kalan malzemeleri ekleyin.
Yine ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
Siz istediğiniz malzemeleri de kullanabilirsiniz.
Servis tabağına önce kumpiri,sonra sarımsaklı yoğurdu,daha sonra kısırı ve en son kalan malzemeleri koyup istediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder