TAVUK NUGGET


Malzemeler:
500 gram tavuk göğüs eti
Tuz
Karabiber

Bulamak İçin:
4-5 yemek kaşığı tepeleme un
2 yumurta
6 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı hazır kremalı tavuk çorbasının toz kısmından

Kızartmak İçin:
Yeteri kadar sıvı yağ

Yapılışı:
Tavuk etini ister küçük küçük doğrayın,isterseniz kasabınıza çekmesini söyleyin.Ben kasaptan çekilen ete daha kolay şekil verildiğini düşünüyorum.
Çekilen tavuk etinize tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
Küçük poğaça gibi şekil verin.Bir kenara koyun.
Yumurtalarınızı çırpın.
3 ayrı geniş ve düz tabağa un,yumurta ve galeta unu-toz çorba karışımını koyun.
Tavanıza yağı koyup altını açın.
Sırasıyla nuggetlarınızı una,yumurtaya ve galeta unu-toz çorba karışımına bulayın.
Isınan yağınızda nuggetlarınızı arkalı önlü kızartın.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder