ÇÖREKOTLU SUSAMLI SİMİT
Malzemeler:
1 yumurta (sarısı hamuruna beyazı dışına)
1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Bir kapta 2 yemek kaşığı susam ile 2 yemek kaşığı çörekotunu karıştırın.
Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.
Simit şekli verilerek önce yumurta akına daha sonrada çörekotu ve susam karışımına batırıp tepsiye dizin.
160-180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika hafif üzerleri kızarana kadar pişirin.
İlk çıktığında simitler sıcak olduğundan dağılabilir.Soğumasını bekleyin.
Afiyet olsun...
NOT:Kalan simitleri bir kaba düzgünce yerleştirip buzlukta muhafaza edebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder