Malzemeler:
4,5 su bardağı un
1 paket yumuşak margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı hindistan cevizi
Yarım paket (40 gram kadar) çikolata
Yapılışı:
Bir kaba margarini,yumurtayı,şekeri ve kabartma tozunu koyup iyice yoğurun.
Azar azar ununu ilave edin.
Ununu fazla özleştirmeyin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Yuvarlak şekil verin.
Düz bir zeminde üzerine bir çatalla bastırarak yassı ve oval bir görünüm elde edin.
Şekil verdiğiniz hamurları bir fırın tepsisine dizin.
170-180 derecedeki fırında 15-20 dakika pişirin.
Başka bir kapta çikolatayı benmari usulü eritin.
Fırından çıkan bisküvilerin bir ucunu önce eriyen çikolataya sonrada hindistan cevizine bulayın.
Hazırladığınız bisküvileri bir tepsiye dizin.
Dizerken bisküvilerin birbirine çok yakın olmamasına özen gösterin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder