Malzemeler:
1 paket margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Un
İç malzemesi:
Yarım kilogram elma
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi
3 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı:
Margarini eritin.
Soğuyunca (un hariç) diğer malzemelerle karıştırın.
Unu azar azar ekleyin,hamur sert olmasın.(Kulak memesi kıvamından daha yumuşak olacak)
İçi:
Yıkadığınız elmaları 4'e bölün.
Çekirdeklerini alıp,kabuklarıyla robotta çekin ya da rendeleyin.
Tavaya koyun,şekerini ekleyin 5 dakika pişirin.
Altını kapatınca cevizini tarçını koyup karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde açın.
Elmalı içten koyup resimdeki gibi rulo yapın.
İsterseniz poğaça şeklinde de yapabilirsiniz.
180 derecede pişirin.
Ilıyınca pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet olsun...
Not: Her fırının pişirme süresi farklı olduğundan pastanız pişerken ara sıra kontrol edin.Çok kızarmasın,beyaza yakın renkte olmalı.
