ELMALI TURTA
Malzemeler:
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı şeker
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İç malzemesi:
Yarım kilogram elma
Yarım su bardağı şeker
3 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı:
Margarini eritin.
Soğuyunca diğer malzemelerle karıştırıp yoğurun.
İçin yapılışı:
Elmaları yıkayıp dörde böldükten sonra çekirdeklerini alın.
Kabuklarıyla robotta çekin yada rendeleyin.
Tavaya alın şekerini koyup 5 dk pişirin.
Altını kapatınca tarçını ekleyin.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parça ayırıp,buzluğa atın.
Kalan hamuru tepsiye yayın.
Ilımış elmalı içi hamurun üzerine yayın.
Buzluğa attığınız hamuru pastanın üzerine rendeleyin.
Fırında 180 derecede pişirin.
Turtanız ılıyınca pudra şekeri serperek ve istediğiniz şekilde keserek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Not: İç malzemesine çekilmiş fındık veya ceviz içi ilave edebilirsiniz.
