FIRINDA BEŞAMEL SOSLU MAKARNA
Malzemeler:
1 paket kelebek makarna
1 kilogram süt
3 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Kaşar peyniri
İç malzemesi:
200 gram mantar
4-5 tane havuç
Yarım bağ ıspanak
1 tane kuru soğan
5-6 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pulbiber
Tuz
Yapılışı:
Makarnayı haşlayın.
Ayrı bir tavaya yağı koyun,doğradığınız soğanı koyup 5 dk kavurun.
Mantarı,ıspanağı,sarımsağı doğrayıp(havucu rendeleyip),tuzunu biberini koyup karıştırın.
10 dk ağzı kapalı pişirin.
Beşamel sosu:
Tencereye yağı,unu koyun 5 dakika kavurun.
Soğuk sütü eklerken çırpma teliyle karıştırın.
Kaynadıktan sonra tuz ve 1 silme çay kaşığı karabiberi ekleyin.
1-2 dakika daha kaynayınca kapatın.
Haşladığınız makarnanın yarısını tepsiye (büyük fırın tepsisine) koyup yayın.
İç malzemesinin tamamını makarnanın üzerine yayın.
Beşamel sosun yarısını da iç malzemesinin üzerine döküp yayın.
Kalan makarnayı üzerine döküp yayın.
Kalan beşamel sosu da makarnanın üzerine yayın.
Yarım paket kadar kaşarı (yuvarlak kaşar) rendeleyip, tepsinin üzerine gezdirin.
Önceden 200 derecede ısıttığınız fırına verin.
Üzeri kızarınca fırında makarnanız hazır.
Afiyet olsun.
Not:Yapım aşamasında önce iç malzemesini pişirip hazırlayın.
Makarna haşlanırken de sosunu pişirin, vakit kaybetmemiş olursunuz.
