KOLAY TRÜF TARİFİ



Malzemeler:
2 adet kakaolu hazır baton kek
1 paket süt kreması
80 gram sütlü çikolata
1 kase fındık

Üzeri için:
Kakao,hindistan cevizi,Türk kahvesi,nescafe,pudra şekeri

Yapılışı:
Baton kekleri bir kabın içinde elinizle üfeleyin.
Geniş bir cezve yada sos kabına kremayı koyun,ocağa alıp kısık ateşte göz göz olunca ocağın altını kapatın.
Isınan kremanın içine sütlü çikolatayı elinizle bölerek koyun ve erimesini sağlayın.
Sonra bu karışımı üfelenen kekin üzerine döküp yoğurun.
Buzdolabında 1 saat bekletin.
1 saatin sonunda bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
Arasına birer fındık koyun.
Geniş tabaklara üzeri için hangi malzemeyi kullanmak isterseniz o malzemeyi koyun.
En son olarak da trüfleri istediğiniz karışıma bulayın.
Yeme vaktine kadar tekrar buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder