1 yumurta
1 su bardak süt
2 su bardağı su
1-2 yemek kaşığı sulu yerinden yoğurt
1 tatlı kaşığı tepeleme karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Bir kabın içerisinde un hariç bütün malzemeyi güzelce çırpın.
Unu koyarken acele etmeden azar azar ekleyin.
Kek hamuru kıvamında hamur elde edelim.
Seramik ya da teflon tavaya (her bir krep için yapılacak) 1 çay kaşığı sıvıyağ koyup yayalım.
Ocağımızı orta ateşte açalım.
Tavamızın tam ortasına harcımızı helezonik olacak şekilde kepçeyle yayalım.
Tavada belli noktalarda fazla krep hamuru gelirse tavamızı sapından tutarak fazlalığı diğer bölgelere verebilirsiniz.Böylelikle daha ince bir hamur elde edersiniz.
Altı piştiğinde kenarları hafif yukarı kalkacaktır.
Diğer yüzünü de çevirip pişirelim.
Afiyet olsun...
NOT 1:Bu krebin özelliği içindeki karbonattan geliyor.Karbonat hamurun göz göz olmasını ve değişik bir görüntü elde etmenizi sağlar.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder