TAVUK ÇORBALI TAVUK
Malzemeler:
1 paket kremalı tavuk çorbası
4-5 adet kemiksiz but
250 gram mantar
4-5 adet orta boy havuç
Üzerine kaşar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Bir tencerede kremalı tavuk çorbasını yarı malzemeye göre hazırlayın.Yani yarım paket çorba karışımına 2-2,5 su bardağı su ekleyip çorbasını pişirin.
Kemiksiz butları kuşbaşı olacak şekilde doğrayıp geniş bir borcama alın.
Havuçları kare kare doğrayıp sıcak suyun içinde 10 dakika haşlayın,suyunu süzün.
Haşlanan havuçları doğradığınız tavukların üzerine koyun.
Mantarları istediğiniz şekilde doğrayıp borcama alın.
Tuzunu ve karabiberini atıp karıştırın.
Önceden hazırlanan kremalı tavuk çorbanızı bu karışımın üzerine eşit şekilde dökün.
En son olarak da kaşar peynirini üzerine serpiştirip fırına verin.
180 derecede 30 dakikada yemeğiniz hazır.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder