MUZLU TAVUK GÖĞSÜ
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket margarinin 4'te 1'i
1 küçük paket kakaolu pötibör bisküvi
3 tane muz
Yapılışı:
Bisküvileri robotta çekin.
Tatlıyı yapacağınız tepsiye döküp,her yere eşit miktarda yayın.
Tencereye unu,şekeri koyun.
Sütü koyarken çırpma teliyle karıştırın.
Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
Kaynayınca ocaktan alın,margarinini koyup çırpın.
Sıcakken bisküvinin olduğu tepsinin ortasına(tencereyi tepsiye çok yakın tutun) muhallebiyi boşaltın.
Her yere eşit miktarda yayın.
Soğuyunca buzdolabına koyun,1 saat beklemesi yeterli olacaktır.
Dolaptan çıkınca tatlıyı uzun şeritler halinde (10-15 cm eninde)kesin.
Şeritleri de 3' e bölün.
Şeritlerin kısa kenarına aynı boyda ince dilimlenmiş muz koyup rulo yapın.
Servise hazırdır.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder