Malzemeler:
1 kilo patates
1 büyük kuru soğan
Kimyon
Karabiber
Tuz
1 yemek kaşığı salça
1 adet defne yaprağı
Su
2 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tereyağ
Yapılışı:
Geniş bir tencerede önce soğanı küçük doğrayıp yağ ile kavurun.
Soğanlar pembeleşince salçasını koyun.
Patatesleri soyup kare şeklinde doğrayın,tencereye alın.
Biraz kavurun.
Baharatlarını ve tuzunu koyun.
Patatesleri 3 parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin.
Patatesin cinsine göre pişme süresi değişir.
Bu yüzden 20.dakikadan sonra 5 dakikada bir kontrol edin.
Yemeğiniz hazır.
Afiyet olsun...
NOT : Defne yaprağını baharatçılarda bulabilirsiniz.Özellikle patates yemeğine ayrı bir lezzet katıyor.Tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder