ARNAVUT CİĞERİ



Malzemeler:
500 gram ciğer
Yarım kilogram patates
1 adet kuru soğan
Yarım bağ maydanoz
1 su bardağı un
Kırmızı toz biber
Pul biber
Tuz
Sıvı yağ

Yapılışı:
Ciğerin zarını alın,küp küp doğrayıp yıkayın.
Süzgeçte suyunu süzdürün,rulo havluyla kurulayın.
Una tuz ekleyip,ciğerleri una bulayın.
Patatesi de küp küp doğrayın.
Kızartma tenceresine yarım litre yağ koyun.
Önce patatesi kızartın servis tabağına alın.
Ciğeri de kızartıp patatesin üzerine alın.
Yarım halka şeklinde doğranmış soğanı,kıyılmış maydanozu ciğere ekleyin.
Baharatlarını da koyup karıştırın.
Ciğerimiz hazır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder