YIRTMA YEMEĞİ (ÇORUM YÖRESİ)



Malzemeler:
150-200 gram asma yaprağı
(Taze,kurutulmuş ya da salamura)
2 su bardağı yarma (buğday)
300 gram kuşbaşı et
1 bağ dereotu
1 adet kuru soğan
1 kaşık salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pul biber 
Tuz
Su

Yapılışı:
Yarmayı bir gün önceden  yıkayıp soğuk suya koyun,şişsin.
Güveç ya da düdüklü tencereye etleri koyup yarım saat pişirin.
Yağı,doğradığınız soğanı ete ekleyip kavurun.
Salçayı,yarmayı (suyunu süzüp) koyun,baharatlarını atın.
Yemeği 3-4 parmak geçecek kadar su koyun.
Yıkayıp elinizle yırttığınız  ya da doğradığınız asma yaprağını da ilave edin.
Dereotunun yarısını doğrayıp koyun,diğer yarısını üstünü süslemek için ayırın.
1 saat kadar pişirin.
Afiyet olsun...

Not:Taze yaprak bulunmadığında yemeğinizin ekşili olması için 2-3 tane küçük limon tuzu koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder