ISPANAKLI KEK



Malzemeler:
10 dal ıspanak
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un

Kreması:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı tepeleme kakao
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin

Yapılışı:
Ispanakları yıkayıp 2 dakika kaynar suda haşlayın.
Soğuyunca blendırda çekin.
Kek malzemelerini çırpın,en son aşamada çekilmiş ıspanağı katın,çırpın.
Keki margarinle yağlanmış tepsiye yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
Tencereye kakao,nişasta,un ve şekeri koyun.
Sütü azar azar eklerken çırpma teliyle karıştırın.
Kaynayınca ocağı kapatın,margarini ekleyip çırpın.
Ilımış olan kekin üzerine sıcak kremayı yayın.
Üzerini süsleyerek ya da sade olarak soğukken servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder