MERCİMEKLİ BÖREK
Malzemeler:
1 kilo yufka
1,5 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
10-15 dal maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket margarin
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Yapılışı:
Mercimeği haşlayıp suyunu süzün.
Tavaya yağı koyun,ince kıyılmış soğanı koyup kavurun.
Ocağı kapatın,mercimeği,kıyılmış maydanozu,tuzu,biberi ilave edin.
İç malzemeniz hazır.
Sos kabına margarini koyun,eritin.
Ocağı kapatın,1 su bardağı soğuk suyu margarine ilave edin.
Yufkaları teker teker bu karışımla her yerini (bir yüzünü)eşit şekilde yağlayın.
Gözleme yapıyormuş gibi katlayın.
Yağlanmış, katlanmış yufkaları buz dolabında 15 dakika dinlendirin.
Dolaptan çıkarın,bir yüzünü yağlayıp dörde bölün.
(Kare şeklindeki gözlemeleri 4 parçaya bölün)
Her bir parçanın ortasına içten koyup rulo yapın.
Tepsiye dizin,üstlerine yumurta sürün,çörek otu ya da susam serpin.
200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder