HAVUÇLU ISLAK KEK
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 küçük kahve fincanı ceviz ya da fındık kırığı
1,5 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kakao (isteğe bağlı)
2 adet orta boy havuç (rendelenecek)
Aldığı kadar un
Üzerine pudra şekeri
Yapılışı:
Önce sıvı yağ,şeker ve sütü şekerler eriyinceye kadar çırpın.
Bu karışımdan 1 su bardağı kadar ayırın.
Kalan malzemeleri ekleyin ve bu esnada tahta kaşık kullanın.
Yağlanmış yuvarlak bir fırın tepsisine karışımı koyun.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
Kek ilk sıcaklığını attıktan sonra ayırdığınız 1 bardak karışımı üzerine gezdirin.
Pudra şekerini serpiştirip servis yapın.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder