KAŞARLI PATATESLİ POĞAÇA
Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı ılık su veya yoğurt suyu
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çimdik toz şeker
Aldığı kadar un
İç Harcı:
3 adet orta boy patates
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 çorba kaşığı kadar beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Karıştırma kabınıza sıvı yağı,yoğurdu,yumurtanın akını,kuru mayayı,tuzu ve ılık suyu koyup çırpma teliyle karıştırın.
Peşinden ununu ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
Ilık bir yerde üzerine temiz bir bez koyarak dinlenmeye bırakın.
İç harcına başlayın.
Patatesleri haşlayıp rendeleyin.
Üzerine kaşar ve beyaz peyniri ilave edin.
Tuzunu ve karabiberini de damak zevkinize göre ekleyin.
Kabaran hamurunuzu 4-5 bezeye ayırın.
Her birini bir pasta tabağı kadar merdane yardımıyla düzgünce açmaya çalışın.
Açılan bezeyi 6 eşit üçgene bölün.
Uç kısımlarına harcınızı koyup rulo yapın.
İsterseniz uçlarını içe doğru kıvırın.Size kalmış...
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder